Qui som

ILIKEMYSOCKS és un projecte amb finalitats solidàries per fabricar i vendre roba de nadó teixida a mà. La producció es fa a Uganda a través d’una ONG local, amb cotó i llana obtinguts de manera responsable. L’objectiu és aconseguir un producte que es pot rastrejar fins l’origen dels materials, i on tots els processos s’han fet amb criteris de respecte a les persones i al planeta.

Per això es diu ILIKEMYSOCKS. Perquè darrere de cada peça hi ha la tranquil·litat de saber que no té fibres sintètiques ni productes nocius. Que ningú hi ha treballat contra la seva voluntat ni insatisfet, ni les ovelles han estat maltractades.

ILIKEMYSOCKS1_logo i bebè llana

NOSALTRES

Som l’Oriol i la Meri, pares del Guillem i el Thierry, i aquesta és una aventura en família. Saber com és el món, més enllà de la nostra vida quotidiana ens apassiona. Perquè et fa ser més flexible, entusiasta i compromès amb altres realitats diferents de la teva. Aquests són els valors darrere del nostre projecte i també els que volem ensenyar als nostres fills.

Ens vam conèixer estudiant arquitectura i aquesta és la nostra professió. Quan érem dos vam viatjar tant com vam poder i vam conèixer l’Àfrica amb l’adopció del Guillem. Poc a poc les coses que ens motiven han anat solidificant: viatjar, ser una família, les coses fetes amb les mans i saber d’on ve tot el que fem servir. La inspiració dels bebès que ens estimem i hem vist néixer. La inquietud d’oferir als nostres fills un estil de vida saludable.

ILIKEMYSOCKS2_família Barcelona

Pel camí hem escoltat les iniciatives de tots els que ens han volgut oferir la seva visió, consells i experiència, gràcies! és reconfortant veure quant es pot aprendre amb la generositat dels altres. I com que les aventures ens interessen més que la rutina, aquí teniu ILIKEMYSOCKS.

SUUBI CENTRE

SUUBI CENTRE és una ONG d’Uganda que en col·laboració amb HUG-HelpUsGrow treballa pel desenvolupament de la comunitat rural de Lubanda Village. La seva idea és crear un entorn d’oportunitats pel desenvolupament personal de tots aquells que ho vulguin. Ningú dubta que el principal motor pel desenvolupament és l’aprenentatge i aquesta és la seva aposta. Ofereixen formació a nens i adults i recolzament a projectes personals. També han implantat una clínica, que a més de donar tractament fa una tasca invisible però molt valuosa de formació en temes sanitaris. Però no hi ha paternalisme, ni caritat, ni afiliació a cap grup religiós.

ILIKEMYSOCKS3_família ONG

El David és l’ànima del projecte. Encoratja a tothom a perseguir els seus objectius i la Helen busca els recursos per fer-ho. El millor és la manera que fan les coses: són una comunitat. Les qüestions es parlen amb tots els implicats. I el caràcter de la Uganda rural és obert i flexible amb les idees pròpies i noves. Junt amb un gran pragmatisme crec que aquests són els seus encerts.

EL GRUP DE MITJA

SUUBI CENTRE és el paraigua sota el que teixim. Les noies del grup de mitja treballen amb moltes ganes, amb un compromís autèntic per fer la seva part en aquest projecte. La majoria són mares i agricultores. Algunes parentes entre elles, aquí les famílies són molt grans. Les seves mans són hàbils, acostumades a fer artesania i tota classe de treballs. I la mitja és quelcom que pot fer-se a tot arreu, amb pocs estris i mentre passes la tarda amb amigues. Entre nosaltres hi ha un abisme cultural, social, fins i tot lingüístic… Però ha estat fàcil trobar una manera de treballar junts que sigui honesta i transparent: Igual que nosaltres elles volen fer que aquest projecte funcioni i gaudir-lo pel camí.

I tots som conscients que hi ha una família darrera cada parell de mans que teixeixen. Confiem en que us agradi ILIKEMYSOCKS!

ILIKEMYSOCKS5_-fer-mitja-amb-bebè