La primera col·lecció d’ILIKEMYSOCKS

La primera col·lecció de roba de nadó està a punt: teixida a mà, 100% de cotó. Aviat arribaran les peces de llana. Per aquest primer any hem fet talles de naixement i fins a sis mesos, i tan aviat com ho vegem viable ho ampliarem. Perquè espero que després d’aquest n’hi hagin molts més i que les idees que tenim (moltes!) puguin agafar forma. Però avui estem contents de ser on som i de tenir l’oportunitat d’intentar-ho.

teixint mostres roba de bebè a Barcelona- tejiendo el muestrario de ropa de bebé en Barcelona- knitting baby clothes samples in Barcelona

Crec que els nens que al llarg de la meva vida he vist néixer m’han fet tenir ganes de treballar en aquesta col·lecció. M’impressionen i m’inspiren, amb les seves mans petites amb ungles minúscules, amb la seva pell arrugada. Sempre diem que són macos però no ho són. El que sí són és impressionants. És el fet de veure començar una vida, ser espectador en aquest principi. Em fan sentir feliç i em fan venir ganes de fer una cosa bonica per ells. Amb el millor cotó que he sabut trobar, ben fet, sense cap costura. Peces senzilles però que recullin aquest moment d’inspiració i tendresa que ells m’han donat.

Roba de bebè-ropa de bebé-baby clothes AW15-2

Però a part d’inspiració cal un bon motiu per no deixar-ho córrer quan les coses es tornen difícils. I aquest motiu són els nens de l’altre costat. I no li veig sentit, a llarg termini, portar-hi ajuda i ajuda; crec fermament que tenir més oportunitats pot fer que no en necessitin tanta. No els jutjo en com viuen o perquè la seva realitat és com és. El motiu per mi és que són persones com jo i nens com els meus. Oportunitats en tenen poques i tots en necessitem.

nens d'Uganda- niños de Uganda- Ugandan kids

Aquestes són les primeres madeixes de cotó que van arribar a Uganda per començar la producció d’aquesta primera col·lecció de roba de nadó. Va ser emocionant treure-les de la caixa després de l’aventura que havia estat aconseguir un cotó de comerç just i eco. Unes madeixes grosses i esponjoses, -madeixes no són cabdells!- ben bé de mig quilo de fil recollit en voltes fluixes, acabades de filar i tenyir.

Ara miro la pila de jerseis acabats i sé on i com ha crescut el cotó, qui l’ha tenyit i qui ha teixit els jerseis. Sé que no té productes nocius i que ningú hi ha treballat en condicions injustes. M’agraden les coses que entenc com estan fetes i que no han perdut el lligam amb el seu origen.

madeixes de cotó orgànic- madejas de algodón orgánico- organic cotton hanks
roba de bebè de cotó- ropa de bebé de algodón- cotton baby clothes AW15-4

Això també vol dir renunciar a la comoditat que la producció industrial ens té acostumats: productes perfectes, molt més barats i que estan a tot arreu. Jo duc l’artesania al cor: fer bé un ofici, amb processos senzills i amb poc cost pel planeta. Amb les mans, que coneixen tots els estris i tots els trucs perquè ho han fet mil cops i de mil maneres.

grup de mitja d'Uganda- grupo de mujeres ugandesas tejiendo -Ugandan ladies group knitting

Hem anat tres cops a Uganda aquest últim any i mig. Aquest és el meu fill petit intentant entendre perquè els ugandesos duen peixos penjats a fora del cotxe, una girafa quan beu, l’Oriol a la dutxa (= aigua i un pot!) i la Jane que amb les seves mans rapidíssimes ensenya a la Haawa que és el que no ha sortit bé. Organitzar la producció d’aquesta primera col·lecció de roba de nadó ha estat un gran repte i tots hem fet molts esforços. També els nens d’adaptar-se a viure d’una manera tant diferent i descobrir que les persones d’allà no viuen com les d’aquí.

comprar peix a Uganda- comprar pescado en Uganda- buying fishes in Uganda
dutxa a Uganda- ducha en Uganda- having shower in Uganda
girafa a Uganda- girafa en Uganda- giraffe in Uganda
noies d'Uganda teixint a mà- chicas en Uganda tejiendo a mano- Ugandan ladies hand knitting
mostres packaging roba bebè-muestras packaging ropa bebé-baby clothes packaging

Aprenent a batzegades, demanant la col·laboració de tothom, hem fet mil coses més a part de teixir jerseis. I encara que et canses, t’equivoques o n’estàs ben tip, també comparteixes, aprens sobre coses que ni sabies que existien i reps idees i visions noves. Així és com ho enfoquem, el David de Suubi (director de l’ONG d’Uganda) i nosaltres des d’aquí.

I aquí és on hem arribat: us presentem la primera col·lecció d’ILIKEMYSOCKS. La botiga és oberta!

primera col·lecció de roba de nadó- primera colección de ropa de bebé- baby clothes first collection

4 comentaris

 • Mireia Pararols

  Meri, Oriol!! Enhorabona per aquest PRECIÓS projecte!!! Espero que tot us vagi molt bé i tingueu molta sort!!
  A la col·lecció hi ha coses molt boniques.
  Una abraçada!!
  Mireia

 • Giacomo Nicolò i Matilde

  Ens ha agradat molt el teu projecte! i serà molt útil pels bebès. El nostre jersei preferit és el chocolate cake (i també ens agrada el chocolate cake de menjar!)
  És molt interessant veure les fotos d’Uganda
  Esperem que estigueu tots bé. Petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *