Cuida la teva roba

Per la nostra roba utilitzem cotó plantat de forma orgànica i llana 100% merino d’ovelles criades en pastures a l’aire lliure. Al blog hi ha més informació sobre l’origen del cotó i la llana de ILIKEMYSOCKS.

fil-de-coto-roba-bebe-hilo-de-algodon-ropa-bebe-cotton-yarn-baby-clothes-ILIKEMYSOCKS

La roba de cotó es pot rentar a mà o a la rentadora, utilitzant el programa de peces delicades i aigua a 30ºC. Recomanem fer servir un sabó ecològic per roba delicada. El nostre cotó està tenyit amb tints obtinguts directament de les plantes, per això cal que les primeres vegades es renti amb roba de colors similars. Amb la primera rentada encongirà només una mica, amb l’ús normal tornarà a recuperar la mida.

llana-roba-bebe-lana-ropa-bebe-wool-baby-clothes-ILIKEMYSOCKS

La roba de llana no accepta rentadora, cal rentar-la a mà. La majoria de llanes que tenen l’etiqueta “apte per rentar a màquina” han sofert un tractament amb àcids que modifica en profunditat la fibra de la llana. Nosaltres hem escollit l’opció de la llana tal com és, encara que suposi l’esforç de rentar a mà. No es triga més de 10 minuts! A més a més la llana té una tendència natural a repel·lir les taques i olors.

RENTAR A MÀ

ENSABONAR

Omplir un recipient amb AIGUA A 30ºC I UNA MICA DE SABÓ ecològic per roba delicada. Deixa la peça 5 MINUTS EN REMULL.

ESBANDIR

Amb aigua neta a la mateixa temperatura, REMULLA LA ROBA SENSE AIXAFAR-LA, permetent que el sabó es dispersi.

ESCÓRRER

Elimina suaument l’excés d’aigua. Posa la peça damunt d’UNA TOVALLOLA I ENROTLLA-LA PER ESCÓRRER.

EIXUGAR

Estén a l’ombra EN POSICIÓ HORITZONTAL.

Les peces de llana que no són tractades adequadament es poden encogir i agafar aparença de feltre. Això és degut a que la fibra de llana està recoberta d’escames, que s’adhereixen entre elles si es sotmeten a calor i fregament.

El que s’ha d’evitar fer amb la roba de llana:

-Fregar i retorçar.

-Utilitzar molt de sabó o detergent no apte per roba delicada.

-Utilitzar aigua a temperatura superior que 30ºC.

-Utilitzar l’assecadora.

ovella-oveja-sheep ILIKEMYSOCKS3